Personal | Doelen stellen


Doelen stellen in het leven. Ik kan er wel vanuit gaan dat iedereen dat doet. Of men nou het doel heeft zijn/haar imago te verbeteren, rijk te worden of professionele voetballer te zijn later: bij alles leg je een weg af en maak je keuzes om dit doel te behalen. Sommige wegen om doelen te behalen zijn realistisch en sommigen niet. Als je rijk wil worden kun je wekelijks meedoen met de postcodeloterij in de hoop dat jij het winnend lot hebt (onrealistisch) of je kunt ontzettend je best gaan doen op school, om vervolgens aan een goede baan te komen (realistisch).

Doelen kúnnen haalbaar zijn, maar dit is niet altijd het geval. Ik stel zeker doelen voor mijzelf en die wil ik graag met jullie delen in dit artikel. De doelen die ik heb in mijn leven, zijn voornamelijk ook wensen. Ik probeer zoveel mogelijk haalbare doelen voor mijzelf te stellen. Vandaag bespreek ik een aantal doelen die ik onlangs voor mijzelf heb gesteld.

GEZOND(ER) LEVEN |

Mijn eerste doel is gezonder gaan leven. De weg die ik hiervoor af moet leggen is weliswaar zwaar, maar wel dé weg die mij dichter brengt bij mijn doel. Ik merk dat ik mijzelf de afgelopen tijd erg heb verwaarloosd op het gebied van mijn gezondheid. Ook ik heb belemmeringen in mijn gezondheid waar ik rekening mee moet houden om 100% fit te zijn. Zo heb ik de laatste tijd ontzettend ongezond geleefd. Ik ontbeet nauwelijks en was krom gezegd gewoon te lui om wat voor mijzelf klaar te maken. Ook was mijn slaapritme erg door de war door mijn baan in de horeca en sliep ik hierdoor soms maar 4 uur per nacht. Geloof mij, dit is níet gezond.

Hoe ik dit ga aanpakken? Ten eerste ga ik mijzelf houden aan het eten van drie maaltijden per dag. Ontbijt, middageten en avondeten. “Ongezonde” tussendoortjes wil ik zoveel mogelijk vermijden en  probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten. Ik geloof er heilig in dat mijn lichaam dan een stuk fitter is.

Verder wil ik mijn sporten weer oppakken. Ik heb al een tijdje een abonnement bij de sportschool, maar of ik deze ook intensief benut heb? Hmm… Sporten dus. Maandag en eventueel donderdag Yoga bijwonen, een aantal uren cardio en krachttraining per week in de sportschool en het allerliefste wil ik weer gaan skaten door het Kralingse Bos in Rotterdam.

Het allerbelangrijkste: mijn slaapritme stabiel houden. Ik moet echt mijn eigen “moedertje” gaan spelen en een nachtklok voor mijzelf instellen. Niet later dan 01:00 slapen en rond 9 uur mijn bed uit! Ik moet zeggen dat mij dit nu al aardig lukt.

Als laatste moet ik even de dokter bellen. Ik wil zooltjes voor in mijn schoenen en naar de fysio, omdat ik echt loop als een figuur dat niet eens een benaming heeft. Kortom: mijn houding is slecht en ik wil hier aan werken.

Met deze punten hoop ik dit doel uiteindelijk te bereiken. Dit doel staat wel écht vooraan, omdat ik toch echt mijn hele leven met dit lichaam opgezadeld ben.

anne2

DOEN WAAR IK GELUKKIG VAN WORD | 

Dit is best een algemeen doel, maar spreekt ook wel voor zich. Ik ben een persoon die veel te veel rekening houd met anderen en soms dingen “laat” waarvan ikzelf blij word. Ik ben nog jong en ik moet genieten van het leven dat ik heb: doen waar ik gelukkig van word en mijzelf niet achteraan in de rij plaatsen.

Waar word ik nou gelukkig van? Nou, van bloggen bijvoorbeeld. Mijzelf bezighouden met mijn passies, fotograferen en schrijven. Ook word ik gelukkig van mooie plaatsen of hotspots bezoeken, ik word gelukkig van leuke mensen om mij heen, het decoreren van mijn huis en skaten in de natuur. Dit doe ik allemaal veel te weinig en ik moet dit echt meer gaan doen: een doel dus!

ALLES UIT MIJN STUDIE HALEN | 

Hiermee bedoel ik alles eruit halen wat erin zit m.b.t. mijzelf, dat ik heel hard mijn best moet doen om uiteindelijk hoge resultaten te behalen en goed mijn werk moet doen om vervolgens mijn diploma Communicatie op zak te hebben.  Ook bedoel ik hiermee dat ik alles wat mijn studie te bieden heeft aan moet gaan. Zo ben ik vertegenwoordiger geweest en projectleider, ik heb keuzevakken Spaans gevolgd en ik ga binnenkort nog een vak Fotografie volgen. Alle “extraatjes” binnen mijn studie zie ik als een uitdaging en een manier om op zoveel mogelijk vlakken kennis te werven. Een ander goed voorbeeld is de stage van een half jaar in het derde jaar. Ook hier wil ik, als alles mee zit, alles uithalen. Een stage in het buitenland lijkt mij daarom geweldig.

Mij lijkt het super om achteraf terug te kijken op mijn studietijd en het gevoel hebben dat ik niks gemist heb of tekort ben gekomen.

“If it doesn’t challenge you, it won’t change you”.

Meestal als er een nieuw jaar of een nieuw schooljaar begint, stel ik mijn doelen bij of komen er nieuwe doelen. Echt typisch iets voor mij. Meestal vervaagt mijn motivatie de maanden daarna, maar deze keer hoop ik dat ik mijzelf er echt aan kan houden om uiteindelijk mijn doelen te bereiken.


Anne

 

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“Blogging is not rocket science, it’s about being yourself and putting what you have into it.”

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram