Personal | paradise

Personal | paradise


When she was just a girl
She expected the world
But it flew away from her reach
So she ran away in her sleep

and dreamed of paradise..

Ieder meisje heeft in haar puber jaren struggles met zichzelf. Tenminste, dat denk ik. Ik geloof niet dat iedereen in zijn pubertijd 100 % procent tevreden was over zichzelf.

Ook bij mij ging het niet soepel. Tuurlijk ga ik hier niet alles op tafel gooien, maar ik wil wel graag een deel van mijn verhaal vertellen om zo andere een steuntje in de rug te geven.

De eerste klas, op het middelbaar. Ik vond het zo mega spannend, bijna niemand van mijn oude klas stroomde door naar dezelfde middelbare school als ik. Dus stond ik daar, in mijn eentje, al die indrukken. Onzekerder kon ik mij op dat moment niet voelen. Uiteindelijk heb ik veel verschillende vrienden en vriendinnen op school gehad. Maar ook veel verschillende kledingstijlen, dan weer de emo kant op, de kakker kant op, de ‘I don’t give a fuck’ look, jep echt van alles. Geloof me, mijn ouders waren er niet blij mee ; -)

In de derde klas op het VWO was ik echt op. Ik was zo onzeker geworden over mijn uiterlijk, mijn lijf, mijn capaciteiten. Niks vond ik goed genoeg, wat me erg op brak, veel slapen deed me goed omdat het piekeren heel de dag door erg veel energie kostte (nu ik op de hogeschool zit, heb ik meer mensen gehoord die de puberteit ook zo hadden ervaren, wat voor mij min of meer een opluchting was om te horen). Ik ben midden in het jaar terug gezet naar HAVO. Ik ben nog steeds zo blij dat ik deze beslissing heb gemaakt en dat mijn school het mogelijk heeft gemaakt. Ik ontmoette hele leuke meiden, die nog steeds alles voor me betekenen en me zelfvertrouwen een boost gaven. Maar nog steeds zat ik niet lekker in mijn vel. Dat had niks te maken met de omgeving of situatie, maar puur mijn zelfbeeld. En dat is een van de moeilijkste dingen om te veranderen.

IMG_3946

Toch heb ik mijn zelfbeeld aangepakt. Ik wilde niet dat er iets in de weg zat dat mijn geluk tegen hield, laat staan dat ik dat zelf verpest! Ik ben veel na gaan denken over alles. Ik denk dat dat het beste werkt, je kan wel van de mensen om je heen horen dat het allemaal goed is, maar daar trok ik me niks van aan. Tot ik ooit zelf het ‘licht’ zag. Er zijn veel ergere dingen op de wereld, mensen die chronisch ziek worden, oorlog, mensen die hun huis verliezen etc. Ik begon te relativeren, en begon mijn leven toch steeds meer te waarderen.

IMG_3934

Hoe ik uiteindelijk zo happy ben geworden en zo lekker in mijn vel zit ?

Ik waardeer mezelf, ik weet wat ik kan en wat ik wil mijn leven. Ik weet op welke mensen ik kan bouwen, wie mij lief hebben, wie mij waarderen voor wie ik ben. Ik vergelijk mezelf niet meer met andere, want wat heb je daaraan? Precies, helemaal niets. Ook doe ik extra dingen waar ik zelf blij van wordt. Treat yourself!

IMG_3938

En tuurlijk ben ik niet altijd Miss. Positive. Maar waarom zou je jezelf ongelukkig maken, als het leven ook zo leuk kan zijn? Geniet!

Liefs.

 

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“Blogging is not rocket science, it’s about being yourself and putting what you have into it.”

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram