Personal | Doelen voor 2016


Ieder jaar stel ik weer heel cliché doelen voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar stel ik voor 2016 weer doelen. Of ik mij daaraan houd is een tweede, maar proberen kan geen kwaad. 

Vroeger naar bed

Ik ben een nachtmens. ‘s Avonds bloei ik op en dan begin ik pas echt actief te worden. Wel is het een beetje jammer dat ik gewoon een voltijd studie volg en ook vaak genoeg om 06:30 mijn bed uit moet. Voorheen sliep ik niet voor 00:00/01:00 waardoor ik echt slaap tekort had. In 2015 ben ik wel gaan leren iets vroeger te gaan slapen, maar dat was dan voor twaalven. In 2016 wil ik voor 23:00 of zelfs om 22:00 op mijn bed liggen, zodat ik nog lekker een boek kan lezen en nog 8 uur slaap kan pakken.

Vroeger opstaan

Als ik een keer een moment heb om uit te slapen, blijf ik vaak genoeg tot 14:00 in mijn nest liggen. Dit is eigenlijk zo’n zonde van mijn dag. Ik wil dus rond een uurtje of 10 mijn bed uit, ook in het weekend, zodat ik nog wat aan mijn middag heb. Dus én vroeg naar bed én vroeg uit bed i.p.v. én laat naar bed én laat uit bed.

 Letten op mijn voeding

Ik houd van eten. Ik houd van veel eten, heel veel eten en lekker eten. Als ik trek heb, pak ik een reep chocola of de koektrommel en kan ik dit zo tijdens een aflevering Jessica Jones allemaal naar binnen schuiven. Nee dit is niet goed en al helemaal niet gezond. Ik wil bewust gaan leven en eten. Niet standaard naar een chocoladesnack grijpen, maar een keer de moeite nemen een lekker fris komkommertje te snijden. Ik merk dat wanneer ik gezonder eet, veel beter in mijn vel zit en mijzelf ook echt fitter voel. Ik wil gewoon minder vette ongezonde tussendoortjes eten en focussen op gezond voedsel. Mijn lichaam moet minstens nog 70 jaar mee :)

Een sport beoefenen die ik leuk vind

Ik heb misschien nu al voor een paar honderd euro een fitnessabonnement gehad en ik ben maximaal maar 3 keer geweest. Inderdaad, dat is een dure grap. Ik denk steeds, of maak mijzelf wijs, dat ik fitness leuk vind en dat ik het vol kan houden. Not. Keer op keer ga ik weer de fout in bij het afsluiten van zo’n fitnessabonnement en ik ben er nu al ongeveer 3 verder. Ik heb geen motivatie en ik moet een stok achter de deur hebben. Ik kan mijn sport niet zelf inplannen. Ik moet een datum en tijd hebben, want anders ga ik niet. Maar welke sport wil ik gaan doen? Yoga? Paaldansen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik moet gaan sporten.

Een uurtje lezen voor het slapen

Lezen, ik ben er gek op. Helemaal in mijn eigen wereld en het maakt mijn hoofd leeg. Vroeger was ik Matilda 2.0 en verslond ik ontzettend veel boeken. Jammer genoeg komt er tegenwoordig niet meer van terecht en liggen al mijn boeken in de kast onder de stof. Ik moet weer gaan lezen want het is zo heerlijk.

Op vakantie

Afgelopen jaar ben ik niet op vakantie geweest, waar ik erg van baalde. Op vakantie gaan in 2016 is daarom ook echt een belangrijk doel voor mij die ik moet en zal behalen.

Mijn Propedeuse halen

Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie, wegens een zware buikgriep in het eerste jaar heb ik een vak niet gehaald waardoor ik mijn P helaas niet mocht ontvangen. In 2016 ga ik dit vak herkansen en ik hoop zo erg dat ik dan eindelijk mijn P heb.

De meest toffe stageplek regelen

In september moet ik op stage. Ik wil graag bij een Public Relations bedrijf in Amsterdam stage lopen voor een half jaar. Ik heb daar ontzettend veel zin in en kan niet wachten om bij een uitdagend bureau te werken waar ik veel ervaring op kan doen.

Verder heb ik niet zo heel veel doelen en laat ik 2016 voor wat het is. Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar?


Anne

You may also like

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“A day without laughter is a day wasted.”

— Charlie Chaplin

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram