De groeimindset

De groeimindset


Happy new year you all!

2017, nieuw jaar, nieuwe kansen..

Nee, goede voornemens zijn niet helemaal mijn ding! Maar ik vind het wel belangrijk om elk jaar te groeien als persoon. En ik wil graag wat delen over mindsets, wie weet herken je jezelf erin :)

De fixed mindset

Het is een mindset waarbij men een prestatie ziet als weerspiegeling van wie je bent, qua intelligentie en persoonlijkheid. Die zijn aangeboren en onveranderbaar. Een slechte prestatie wordt gezien als ‘ik ben hier te dom voor’ en een goede prestatie wordt gezien als iets dat goed bij diegene past. Wanneer je je moet inspannen voor een prestatie, is dat een teken voor weinig aanleg. Het succes van iemand anders is een confrontatie. 

Dit is een mindset waarvan je niet groeit en er teveel blokkade’s zijn. Een mindset waarin men moeilijke situaties probeert te ontwijken, in de overtuiging dat men het toch niet kan leren.

De groeimindset

De presentatie wordt gezien als een weerspiegeling van wat er geleerd is en de inspanning die is geleverd. Ongeacht waar je staat, je kan altijd beter worden. Wanneer er gefaald wordt, gaat men opzoek naar een nieuwe leerstrategie. Een succesvol persoon wordt gezien als mentor. Men zoekt het liefst uitdagende situaties waar volop geleerd kan worden!

Dit is absoluut een mindset waar ik fan van ben. Eerlijk is eerlijk heb ik ook wel de fixed mindset gehad, maar opgeven is niet leuk. Dus ga ik dit jaar nog meer voor de groeimindset. Maar daarbij wil ik wel zeggen, als je ergens mee stopt, dat het niet altijd opgeven is. Als je al 10 jaar een baan hebt, waar je geen energie meer uithaalt.. stop en ga opzoek naar een nieuwe uitdaging! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar hé, why not?!

 

url.png

 

 

 

 

You may also like

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“A day without laughter is a day wasted.”

— Charlie Chaplin

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram