Waarom luisteren we naar muziek?

Waarom luisteren we naar muziek?


Hi there!

Laat ik eens een artikel wijden aan het geen waar ik absoluut niet zonder meer kan. Je hoort vaak van mensen dat muziek hun steun is geweest in moeilijke tijden. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek een positief effect heeft op ons brein. Zelf kan ik mij hier helemaal in vinden. Ik heb altijd mijn muziek oortjes bij, maakt niet uit waar of hoe lang ik ergens naar toe ga. Het maakt een regenachtig fietstochtje naar je bijbaantje zelfs leuk en as lazy as I am, krijg zelfs ik een boost van wat lekkere deuntjes.

Zelf ben ik ook echt iemand die liedjes aan situaties of personen bindt. Ik ben ook een prof in liedjes dood draaien, dat ik ze een week lang elk uur van de dag luister en daarna ben ik er helemaal klaar mee ( herkenbaar ;)? )

Maar genoeg over mij! Hier 5 redenen waarom je meteen een achtergrond muziekje op moet zetten:

  1. Muziek helpt tegen stress: Alle stresskippen raise your hand! Muziek laat je ontspannen. Je bloeddruk daalt, je hartslag vertraagt en het zorgt ervoor dat je ademhaling rustiger verloopt.
  2. Muziek maakt je slim: Door muziek te luisteren worden verschillende delen in de hersenen verbonden, tussen de linker en rechter hersenhelft. Maar ook van voor naar achter. Je hersenen krijgen veel te verwerken, door muziek wordt dit gestimuleerd.
  3. Muziek maakt je happy: Wanneer je naar muziek luistert maak je dopamine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt :)!
  4. Muziek maakt je creatief: Je bent creatief bezig wanneer je naar muziek luistert. Het zorgt ervoor dat je flexibeler in het leven staat. (uit onderzoek blijkt dat kinderen die veel muziek hebben geluisterd/gemaakt, later meer ondernemend zijn)
  5. Muziek maakt het speciaal: Het maakt sommige momenten nog nét dat beetje mooier dan het al is. Wanneer je het liedje opeens hoort, zal je weer een beetje in het moment wegzwijmelen..

 

Liefs Cath

 

You may also like

1 reactie

  • Heidi
    13/02/2017 at 10:20 am

    Wat leuk o te lezen.

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment”.

— Buddha

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram