Wijnproeverij Karakteristique & Persdiner Karakter


Vorige week werd ik onverwachts uitgenodigd voor een persdiner bij restaurant Karakter mét wijnproeverij. Aangezien ik de laatste tijd veel meer bezig ben met lekker eten en mooie dranken, leek het mij ontzettend leuk om hierbij aanwezig te zijn. 

Op dinsdagavond werd ik hartelijk ontvangen in het Westelijk Handelsterrein door de eigenaren Nathan en Pety van Karakter. Karakter is niet zomaar een restaurant. De gerechten die er gemaakt worden, bestaan namelijk uit biologische ingrediënten. Dagvers en seizoensgebonden met mooie, pure smaken én met liefde bereid. Daarnaast heeft restaurant Karakter ook helemaal geen vaste menukaart, omdat zij daar met dagverse producten werken. Laat je dus verrassen!

 

De avond begonnen wij met een wijnproeverij. Ik had voorheen nog nooit een wijnproeverij gehad, dus ik vond het super leuk om een keer mee te maken. Een lange tafel was voor ons mooi gedekt en er stonden vier wijnglazen klaar om daar vervolgens vier bijzondere wijntjes uit te drinken.

 

De wijnproeverij bestond uit diverse wijnen uit  de Duitse Moezel. Het Duitse Moezelwijngebied loopt via het drielandenpunt Luxemburg, Frankrijk en Duitsland bij Nennig tot aan Koblenz. De rivier de Moezel ontspringt in de Vogezen in Frankrijk en kronkelt als een zilveren lint door een diepuitgesneden dal tussen de Hünsrück en het Eiffelgebergte. Dit gebied – hemelsbreed 190 km- is één groot aaneengesloten druivengebied. In de tussenliggende 125 dorpen zijn ongeveer 5000 wijnboeren gevestigd.

Ik heb de volgende vier wijnen mogen proeven;

1. Weingut Hahn, Piesport (Midden-Moezel), Riesling Feinherb 2016 Piesporter Riesling 10,5% vol.
2. Weingut Karl Sonntag, Nittel (Boven-Moezel), Auxerrois 2015 Nitteler Rochusfels 11,5% vol.
3. Weingut Alfred Merkelbach, Ürzig (Midden-Moezel), Riesling Spätlese 2015 Ürziger Würzgarten 9,0% vol.
4. Weingut Karl Sonntag, Nittel (Boven-Moezel), Regent Barrique 2011
Rioler Römerberg 12,5%

De proeverij bestond uit drie witte wijnen en één rode (de Weingut Karl Sonntag). Het eerste witte wijntje wat was aan de zoete kant, hier hou ik persoonlijk niet zo van. De Riesling Spätlese en de rode Regent Barrique waren mijn twee grote favorieten. Als ik tussen die twee moest kiezen? Dan ga ik altijd voor de rode natuurlijk…

 

Rond een uurtje of 8 mochten we aan tafel. Het voorgerecht was een ceviche van makreel (koud gegaard), pulpo (gestoofde octopus) met salade van komkommer, zeevenkel, cress en kruiden. Ik had vaker een ceviche van coquilles gegeten, maar nog nooit met makreel en pulpo. In het begin moest ik even wennen aan allemaal nieuwe smaken, maar uiteindelijk heb ik er echt van genoten. Mijn complimenten ook voor de presentatie van de gerechten, alles zag er super uit.

 

Vervolgens kregen we als tussengerecht een rouleau van hoender met sausje van maïs en baharat (Libanees kruidenmengsel), huisgemaakte nacho’s, maïs, majoraan en eetbare bloemetjes. De combinaties die in deze gerechten werden gemaakt waren voor mij allemaal nieuw. Ik vind het heel leuk om bij restaurant Karakter te zien hoe zij met verschillende uiteenlopende producten werken om tot een kloppend, uniek gerecht te komen waar alle smaken bij elkaar passen.

 

Als hoofdgerecht kregen we schol op de graat bereid, gebakken en gestoofd in roomboter, pastinaak, venkel, kriel en doperwtscheut. Dit was echt heerlijk. Vooral de pastinaak in combinatie met de venkel. Nadat ik heel onhandig de schol gefileerd had, heb ik daar ook van genoten. Vooral de knapperige korst vind ik altijd zo lekker…

 

Tot slot kregen we een heel bijzonder dessert: een cakeje van pinda, cacao en havermout, abrikoos gemarineerd in maple syrup, hangop van kokosyoghurt, gel en bavarois van abrikoos, salted caramelbolletjes, geconfijte duindoornbes en limoencress. Kennen jullie die Reeses pindakaas bars? Daar leek het cakeje van pinda heel erg op, maar nét iets lekkerder in combinatie met het frisse fruit.

Zoals je kunt zien ben ik volop verwend en heb ik volop mogen genieten van de unieke gerechten die ze bij restaurant Karakter serveren. Ik vind het een bijzonder concept en het zeker de moeite waard om jezelf te laten verrassen!

Ik wil MissPublicity en Nathan en Pety bedanken voor de uitnodiging en hun gastvrijheid. Ik kijk nu alweer uit naar mijn volgende dinertje bij Karakter!

Liefs,

Anne

__________________________________________________________________

Restaurant Karakter
Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)
3016 BE Rotterdam

LEAVE A COMMENT

Song of the week

Welcome

Hey you!

Hey you!

Wat leuk dat je terecht bent gekomen op onze website. Wij zijn Cathelijne & Anne, twee vriendinnen die hun passies samen wilden laten komen op een platform. Wij willen graag deze passies met jullie delen op Brunnettes.nl. Enjoy!

Follow us

Wil je niks van ons missen? Volg ons dan op onderstaande Social Media accounts!

Quotes of the month

“Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment”.

— Buddha

Instagram @BrunnettesNL

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram